Friday, October 1, 2010

Fifty Fucking Questions!

Here's the deal with questions like this.  I think maybe ten of them are worth going into detail to answer, but my answers don't interest me much, so I don't feel like giving them in much detail.  I have answered lists of questions before and at one time or another I was grateful for the list because I was stumped for something to write about.  I'm not stumped about what to write about, I'm just not feeling well enough to write and I have chores to do.  Real work, the kind that makes you sweat and tired.  I'm starting out tired. I haven't been feeling tip top.

If you're a certain kind of person, you'll probably know just what I need to make me feel better and you'll be willing to tell me.  I won't take your advise, so save your breath.  I got a lifetime of good advise from people who supposedly loved me and it lead me away from listening to my own body, my own mind.  It lead me to ignore my intuition, to put off my pleasure to pleasure someone else.  Well, fuck that my dears.  I'm listening to myself.  And myself tells me I don't want to answer these questions.  But never let it be said I wasn't a good sport.  Just remember this about me.  I'm not that nice.

1.How old would you be if you didn’t know how old you are?  Answer:  I'd feel really fucking old.

2.Which is worse, failing or never trying?  Answer: Oh give me a break!

3.If life is so short, why do we do so many things we don’t like and like so many things we don’t do? Answer: Is this a trick question?  My life has been twice as long as I thought it would be and I've done most everything except get a book published and a movie deal for it.  I didn't have a child, but that was my choice.  I wasn't good at love, but I think I'm the kind of person who needs to live alone.  I didn't make a lot of money because I wasn't ambitious for money; I always valued time more than money.  Oh, and though I have been to Paris, I haven't lived there.  But the why and how of other people and the things they do and don't do is a mystery to me.

4.When it’s all said and done, will you have said more than you’ve done? Answer: I will have done more than I should have, and said less than I wanted.

5.What is the one thing you’d most like to change about the world?  Answer:  War?  Religion?

6.If happiness was the national currency, what kind of work would make you rich?  Answer: Riding horses, having chickens, rabbits, a sunny garden.  I don't want much.  I'd like to see my writing in print and on the big and/or little screen.  That's as big as it gets for me.

7.Are you doing what you believe in, or are you settling for what you are doing? Answer: Yes.

8.If the average human life span was 40 years, how would you live your life differently? Answer:  I probably wouldn't change a thing but the parents I had.

9.To what degree have you actually controlled the course your life has taken? Answer: To very little degree.  My life led me around by the nose.

10. Are you more worried about doing things right, or doing the right things? Answer:  I'd like to know I could do a few things right, and I don't give a shit about doing the right things.  No, I have to modify that a little.  I'd like to write a good enough query letter to find my way into print and then onto the big and/or little screen. I've written a number of things I'm damn sure would make good cinema or a good television series. Having to write the ad copy to sell my writing has brought me to a screeching halt.  Oh did you mean some altruistic thing?


11.You’re having lunch with three people you respect and admire. They all start criticizing a close friend of yours, not knowing she is your friend. The criticism is distasteful and unjustified. What do you do? Answer: I'd let them finish trashing my friend then tell them she/he is my friend.  Then I'd watch to see how they react.

12. If you could offer a newborn child only one piece of advice, what would it be? Answer:  I give advise to no one.

13.Would you break the law to save a loved one? Answer: Yes. I'd break some laws just for fun.  I'll let you figure that one out.

14.Have you ever seen insanity where you later saw creativity? Answer: I see my own insanity almost every day.  It is probably why I'm creative.

15.What’s something you know you do differently than most people? Answer:  I live in my garage.  Do you?  I didn't think so.

16.How come the things that make you happy don’t make everyone happy? Viva le differance! Answer: seems to me you answered your own question.

17.What one thing have you not done that you really want to do?   What’s holding you back? Answer: See question #10

18.Are you holding onto something you need to let go of? Answer:  I've always been able to turn my back and walk away from everything but my mother.  I was advised by two very good therapists to get away from her and never look back, but I waited to long.  Then as her only living relative, I was legally responsible for her.  Now I'm just living my life day by day.  Most of the time it's pretty good.  I even say to myself now and then, "I love my life."

19.If you had to move to a state or country besides the one you currently live in, where would you move and why? Answer:  Maybe live in France or Denmark.

20.Do you push the elevator button more than once? . Do you really believe it makes the elevator faster? Answer. Yes.  No.

21.Would you rather be a worried genius or a joyful simpleton?  Answer I'd rather be a mostly happy person of above average intelligence.

22.Why are you, you? Answer: Nature/Lack of nurture/too much abuse and stress early on/the genes for bipolar disorder/the kind of looks that made me prey when I was young and made choosing a career modeling very seductive and easy/the shame that I made my living by my looks/marrying the wrong men/loving the wrong man.

23.Have you been the kind of friend you want as a friend? Answer: I think I'm basically a pretty shitty friend.  So no, I don't think I'd want myself as a friend.  I can be entertaining and fun now and then, but I don't take crap from anyone and I call bullshit on those I love.  I hate most parties, I don't drink so bars no longer interest me, and I'd rather stay home so I you want to see me you have to come to me.  I'm unsentimental about death.  This horrifies most of my friends.  But my lack of sentimentality has led me to leave my body to the U of Utah Med School when I die and to plan to have a way out if I need it.  I have a friend who has told me he'll come here to be with me when I decided to take my life.  I know he won't and I wouldn't want him to.  No matter how many people are around the bed of the dying, we all die alone.  And when we're gone life moves on, as it should.

24.Which is worse, when a good friend moves away, or losing touch with a good friend who lives right near you? Answer: Losing touch with a good friend who lives close by.  I have one of those three houses away.  It was her choice.  I honor her decision.

25.What are you most grateful for? Answer: That I lived long enough to survive my awful parents.  Knowing that my father suffered a horrible death.  See what I mean when I say I'm not that nice?  I'm not willing to pretend.  I have no shame.

26.Would you rather lose all of your old memories, or never be able to make new ones? Answer: I'd rather keep the old memories.  It's been great material.  And I don't plan to have a bunch of new memories.  My short term memory sucks but my recall of distant events is clear and sharp.

27. Is is possible to know the truth without challenging it first? Answer: Yes. Fire burns!  Unless you're on acid.  Then anything is possible.

28. Has your greatest fear ever come true? Answer: Yes.  It was having to care for my mother when she became the same old bitch only demented and incontinent.  She got meaner with each passing day.  I became her prisoner and slave.

29.Do you remember that time 5 years ago when you were extremely upset?  Does it really matter now? Answer:  Which time?

30.What is your happiest childhood memory?  Answer:  Riding horses.     What makes it so special? Answer: My parents didn't ride.

31.At what time in your recent past have you felt most passionate and alive? Answer: When I was flirting with Darkblack.

32.If not now, then when? Answer:  Oh bother.  I'll think about that tomorrow.

33.If you haven’t achieved it yet, what do you have to lose? Answer: Everything.  Nothing.

34.Have you ever been with someone, said nothing, and walked away feeling like you just had the best conversation ever?  Answer:  Probably.  I was probably stoned, too.

35.Why do religions that support love cause so many wars?  Answer: that is the question of the ages.  I'd love to take that Pulitzer Peace Prize and then the Nobel that's sure to follow, but I haven't a clue why anyone believes in a religion, let alone why they are willing to kill in its name.

36.Is it possible to know, without a doubt, what is good and what is evil? Answer: No.  And only a simpleton like George Bush talks in those terms.  The axis of evil my ass.  Call someone part of the axis of evil and you've got nowhere to go but to war.

37.If you just won a million dollars, would you quit your job? Answer: No, I like my job since I'm my boss.  I'd give myself a raise and go to Paris. 

38.Would you rather have less work to do, or more work you actually enjoy doing?  Answer:  With that million I won, I'd contribute to improving the economy of a window washer, a gardener, a contractor and crew to remodel both houses.  And in so doing change the work I do from laborer to supervisor on my own project.

39.Do you feel like you’ve lived this day a hundred times before? Answer: No.  Everything changes even if it seems to stay the same.

40.When was the last time you marched into the dark with only the soft glow of an idea you strongly believed in?  Answer:  A month or so ago when I was forced by this economy to get a reverse mortgage.

41.If you knew that everyone you know was going to die tomorrow, who would you visit today? Answer: I'd be enjoying my last day alive as quietly as possible.

42.Would you be willing to reduce your life expectancy by 10 years to become extremely attractive or famous?  Answer: No.

43.What is the difference between being alive and truly living?  Answer:  I don't know but I'm truly alive.

44.When is it time to stop calculating risk and rewards, and just go ahead and do what you know is right?  Answer:  I have seldom calculated risk and rewards.  I've done what I felt I had to most of the time.  I wasn't always right.  I probably won't be in the future either. 

45.If we learn from our mistakes, why are we always so afraid to make a mistake? Answer: Probably because we know how costly some of our mistakes have been.  There are endless opportunities to make more mistakes in the future and no way to avoid them all.  The constant nature of change makes it a certainty there will be new experiences where the past isn't exactly a road map for the future.

46.What would you do differently if you knew nobody would judge you? Answer:  I'm finally doing what I would have done if I'd known I had any other options than the ones that presented themselves at the time.

47.When was the last time you noticed the sound of your own breathing? Answer: At my last doctor appointment when I was asked to breathe this way and then that way.  My lungs are clear.  I have huge lungs. I don't live with the constant stress and tension I did in the days when I was living with men or in my mother's presence.  So I no longer hold my breath in order to keep from feeling my real feelings.

48.What do you love? Answer: Writing, when it flows.  Dreams, when I have them.  Sleep, when it comes.  Dogs, cats, horses, the occasional person. 

49.In 5 years from now, will you remember what you did yesterday? What about the day before that? Or the day before that? Answer:  Check my answer to question #39.  The only certainty is change.  No day is ever exactly the same as another.  I might remember this day in almost every detail, but I won't remember that it was five years ago.  I will probably think it was two or three years ago.  Time flies when you get this old.

50.Decisions are being made right now. The question is: Are you making them for yourself, or are you letting others make them for you? Answer:  I do what I can to influence outcomes.  For instance, I donate what I can and I vote.  I sign petitions, I express my opinions. I write about the things that matter to me when I can write.  I do what I can but I'm not that fucking powerful.  No one person is.  I make decisions every day but they won't matter much except in small ways and mostly to my cat and dog.

Upon reading through this I find I lost interest about half way through.  So I haven't proof read these answers. 

5 comments:

Gwendolyn H. Barry said...

They are a more interesting set of questions than the usual's ... I've thought. Morgan found them in my notes and mentioned them so I decided to send a them out to the blog few. I didn't make them up. I would evolve a few of them,... but I don't really have the time. Still, it us things about one another! You're a good sport Peggy! Ta for the indulgence!

Gwendolyn H. Barry said...

"it tells us things..." I left out the tells. What does that tell you?

Tim said...

Holy crap, are you my sister or something... A little weird we think a like.. Ahh fuck it, the world can take it..lol

Fiddlin' Bill said...

For what it's worth, I have bookmarked your blog on the basis of your wonderful answers to these primarily inane 50 questions. I also plan to read the Narcissist, and to give you a mention on my blog--which is just another way of saying thank you for writing, and I hope you write more and get past your relative dry spell (which looks pretty darn prolific to me, kiddo). Very best regards, and--repeating myself--thank you.

Mauigirl said...

Very interesting questions - and your answers live up to them.